İçeriğe geç

Yasaklı Kitap Bulundurmak Suç Mu

Abdullah Öcalan kitapları yasak mı?

11. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Siirt Sulh Ceza Mahkemesinin 2009/849 D. İş sayılı kararıyla, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a ait bazı kitapların dağıtımı ve satışı ile Mezopotamya Gazetesi’nde yayımlanan yayınların dağıtımı ve satışı yasaklandı.

Hangi kitapları okumak yasak?

10 yasak kitap Aklımın İnce Gülü – Adalet Ağaoğlu. … Alice Harikalar Diyarında – Lewis Carroll. … 3. 1984 – George Orwell. … Da Vinci Şifresi – Dan Brawn. … Felsefenin Temel İlkeleri – Georges Politzer. … Harry Potter ve Melez Prens – J.K. Rowling. … 7. Cam Köşk – Sabahattin Ali. … 8. Bülbülü Öldürmek – Harper Lee.Daha fazla makale…•30 Ekim 2023

Yasaklı kitap ne demek?

Yasaklı kitaplar listesi, çeşitli ülkelerde iktidardakiler tarafından siyasal, toplumsal, dinî veya ahlaki nedenlerle satışı, dağıtımı veya erişimi süresiz veya belirli bir süre için engellenen kitapların yanı sıra, yasaklanmış, basılmış ve dağıtılmış, toplatılmış kitapların listesidir…

Suç ve ceza kitabı yasak mı?

Suç ve Ceza: Yazarın eserleri birçok ülkede tamamen yasaklanmıştır.

Bir halkı savunmak kitabı yasak mı?

Bir Halkı Savunmak, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ilk kez 2004 yılında yayınlanan bir kitabıdır. Aynı zamanda Öcalan’ın tutuklanmasının ardından mahkemeye sunduğu savunma metnidir. Kitap Türkiye’de bir süre toplatıldı, ardından yasak kaldırıldı.

PKK’yi ilk kim kurdu?

Abdullah ÖcalanPKK / Kurucu

Atatürk’ün yasaklanan kitabı neden yasaklandı?

Atatürk tarafından 1935 yılında tüm subay ve astsubaylara kitap olarak dağıtılmıştır. Filistin’in Osmanlı’ya kaybedilmesinde başrol oynayan isimlerden biri olan Atatürk, askeri strateji ve istihbarat güvenliği açısından yaptığı icraatlarla Türk milleti adına bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını sağlamıştır.

Şeker portakalı neden yasaklanmıştır?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 100 Önemli Eser listesinde yer alan ‘Şeker Portakal’ kitabını derste ödev olarak okuyan bir öğretmene, kitabın müstehcen olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Kırmızı kitap neden yasaklandı?

1944 yılında yayımlanan şiir kitabının ismi, toplumsal sınıfları, dolayısıyla sosyalizmi ve komünizmi çağrıştırdığı ve kapağının kırmızı olduğu için Türkiye’de yasaklanmıştı.

Şeker portakalı okullarda yasak mı?

Kitap, içerdiği argo sözcükler ve kültürler nedeniyle çocuk gelişimi üzerinde olumsuz etki yaratacağı gerekçesiyle Bakanlığımızca ülkemizde yasaklanmıştır.

Fikrimin ince gülü neden yasaklandı?

Dördüncü baskısı yapılan kitap, 12 Eylül darbesinden sonra “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni itibarsızlaştırdığı” gerekçesiyle toplatıldı; iki yıl süren dava sonunda beraat etti, kitap ve yazarı serbest bırakıldı.

Asılacak kadın neden yasaklandı?

İkinci romanı Küçük Oyuncu, ilk romanı Yarın Yarın’dan bir yıl sonra 1977’de yayınlandı. Üçüncü romanı Asılacak Kadın 1979’da yayınlandı. Ancak cinsel içerik nedeniyle yasaklandı.

Hapishaneye kitap sokulur mu?

Cevap: Evet, ziyaret saatleri sırasında kitaplar getirilebilir. Dışarıdan tutuklu/hükümlüye kitap getirebilir miyim? Cevap: Evet, ziyaret saatleri sırasında kitaplar getirilebilir.

Sabahattin Ali kitapları neden yasaklandı?

Çocuk edebiyatı vardır ama edebiyatın içindedir. Sabahattin Ali’nin 1947’de yayınlanan “Sırça Köşk” adlı öykü kitabı, yayımlanmasının hemen ardından yasaklandı çünkü içinde yer alan “Cam Köşk” adlı masal, hükümeti eleştiriyordu. Öykünün “masallar” kategorisine alınması yazarını kurtaramadı ve kitap toplatıldı.

Kavgam kitabı yasaklı mı?

Bavyera hükümetinin kitabı yayınlayan yayıncılara karşı Türk mahkemelerinde açtığı dava nedeniyle alınan karara göre kitabın Türkiye’de yayınlanması ve satışı yasaklandı. Kitap Türkiye’de çeşitli yayıncılar tarafından yayınlanmış olup kitapçılarda veya online mağazalarda mevcuttur.

Abdullah Öcalan serbest mi?

Mahkemenin verdiği idam cezası Yargıtay tarafından 25 Kasım 1999’da onandı. Ağustos 2002’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Avrupa Birliği uyum yasalarının bir parçası olarak idam cezasını kaldırması nedeniyle cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Şu anda İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunmaktadır.

Abdullah Öcalan cezası ne zaman bitiyor?

Bu görüş kabul edilirse, 15 Şubat 1999’da tutuklanan Abdullah Öcalan’ın koşullu tahliyesinin, diğer koşulların da sağlanması halinde 15 Şubat 2024’te değerlendirilmesi gerekecektir.

Apo Öcalan ne zaman yasaklandı?

Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı Adası, Bakanlar Kurulu kararıyla önce yasak bölge ilan edildi; havadan, denizden ve karadan yaklaşma mesafeleri açıklandı. Daha sonra 27 Şubat’ta Milli Savunma Bakanlığı.

Abdullah Öcalan neyi savunuyor?

Abdullah Öcalan (4 Nisan 1948, Ömerli, Türkiye doğumlu), militan bir Kürt milliyetçi örgütü olan Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) lideridir ve yaygın olarak Kürt egemenliğinin en güçlü savunucusu olarak kabul edilmektedir.2 Eylül 2024Abdullah Öcalan (4 Nisan 1948, Ömerli, Türkiye doğumlu), militan bir Kürt milliyetçi örgütü olan Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) lideridir ve yaygın olarak Kürt egemenliğinin en güçlü savunucusu olarak kabul edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort