İçeriğe geç

Dolmanın Yanına Ne Gider

Dolmanın yanına ne yemek yapılır?

Dolmaların en lezzetli yan yemeklerinden biri de yeşil fasulyedir. Yeşil fasulyeyi ortalama 70 kalori olan tzatziki ile servis edebilirsiniz. Dolmalar için ayrı bir yemek hazırlamak yerine havuç, lahana ve yoğurttan oluşan lezzetli bir lahana salatası servis edebilirsiniz.

Sarma ve dolmanın yanına ne gider?

Asma yaprağıyla, salatayla, kayısı-üzüm kompostosuyla, közlenmiş patlıcan salatasıyla, bayatlamayan cacıkla ne iyi gider.

Tavuk dolmasının yanına ne gider?

Fırında doldurulmuş tavuk ve pilavla ne iyi gider? Yemekten önce, tavuk ve pilavın harika bir şekilde doyurucu bir kombinasyonunu oluşturan hafif bir erişte çorbası servis edebilirsiniz. Bu lezzetli menüyü kaşık salatası ve közlenmiş patlıcan salatası gibi salata çeşitleriyle tamamlayabilirsiniz.

Lahana dolması yanına ne gider?

Lahana dolmasının yanına ne gider?Yayla çorbasıPatates çorbasıTarhana çorbasıKuru patlıcan salatasıZeytin salatasıYoğurtlu tavuk salatasıBeşamel soslu sebze gratenSar kebabıDiğer ürünler…

Biber dolmasının yanına ne gider nefis yemek tarifleri?

Dolma biberlerle domates çorbası veya mercimek çorbası gibi lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Köfteler zeytinyağlı dolma biberlerinizle çok iyi gider. Menünüzü yeşil salata, yoğurt, cacık veya ayranla da tamamlayabilirsiniz.

Biber dolması ana yemek midir?

Her yaştan damak tadına hitap eden bu lezzet, zeytinyağı ile kısmen soğuk olarak servis edilebileceği gibi, böreklerin yanında veya alternatif olarak yoğurtla birlikte, örneğin 5 çayı gibi özel günlerde veya etli ve acı biberli biber dolması da doyurucu bir ana yemek olduğunda tüketilebilir.

Akşam yemeğinde sarmanın yanına ne gider?

Sebze çorbası, cacık, patates salatası ve sultan şiş, asma yapraklarıyla iyi gider. İçecek olarak, ayran ve gazlı içecekler, şarapla doldurulması önerilir. Sebze çorbası, tadını bozmamak ve farklı tatlarla karışmaması için hafif olduğu için tercih edilebilir.

Misafire pidenin yanına ne gider?

Pide ile ne iyi gider? Mantar çorbasıBaharatlı erişteli yeşil mercimek çorbasıYoğurtlu ıspanak çorbasıPatates püresi salatasıKözlenmiş patlıcan salatasıDereotlu balkabağı salatasıDiğer makaleler…

Biber dolması ne kadar sürede pişer?

Hazırladığınız dolmaları tencereye dikey olarak dizin. Biberlerin üstünü ikiye bölünmüş cherry domateslerle kaplayın. Tencereyi yarıya kadar suyla doldurun, üzerine zeytinyağı gezdirin ve kapağını kapatın. Dolmaları kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika, pişirme suyu süzülene ve pirinç şişene kadar pişirin.

Dolmanin yanına hangi çorbası gider?

1- Cacık. Dolmaların yanına en çok yakışan en ferahlatıcı lezzet cacıktır. … 2- Domates çorbası Domates çorbası çoğu dolmanın yanına yakışan bir çorbadır. … 3- Kremalı mantar çorbası … 4- Fırında baharatlı patates. … 5- Çoban salatası. … 6- Hosaf. … 7- Havuç tarator. … 8- Zeytinyağlı kırmızı fasulye.

Tavuk sarmanın yanına ne gider?

Tavuk etine sarılarak hazırlanan bu tarifin yanına pilav da çok yakışıyor.

Soğan dolmasının yanına ne yemek yapılır?

Soğan dolması ile birlikte lezzetli bir mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz. Soğan dolması ile tavuk yemekleri hazırlayabilirsiniz. Fırında tavuk butları iyi bir seçim olabilir.

Kuru dolmanın yanına ne yapılır?

Dolmayla ne iyi gider? Domates çorbası, salata, çoban salatası, kayısı kompostosu, havuç tarator, Lonta restoran ezmesi, karışık salatalık. Daha fazla ürün…

Beyti sarma yanına ne gider?

Beyti genellikle kebapçılarda soğan salatası ve bulgur pilavıyla birlikte servis edilir.

Kıymalı kabak dolmasının yanına ne gider?

Yöreye özgü bir lezzet olan mahluta çorbasını kıymalı kabak dolması ile birlikte hazırlayabilirsiniz. Kıymalı kabak dolması ile fırında erişte servis edebilirsiniz. Son olarak kıymalı kabak dolması ile yoğurtlu pancar salatası hazırlayabilirsiniz, bu özellikle yoğurt ve yoğurt salataları ile çok iyi gider.

Kabak dolmasının yanına hangi yemek gider?

Çorbayla başlamak isteyenler plato çorbası tercih edebilir. Hem besleyici hem de hafif bir tada sahip olan plato çorbası iyi bir tercih olacaktır. Kabak yemekleriyle en iyi giden tariflerden biri makarna salatasıdır. Makarna salatasıyla, özellikle zeytinyağlı kabak yemekleriyle iyi gider.

Soğan dolması yanına ne gider?

Soğan dolması, sarımsaklı yoğurt ve bol nar ekşili kaşık salatasıyla çok iyi gidiyor.

Eriştenin yanına ne yemek gider?

Doğal makarna et yemekleriyle özellikle iyi gider. Kırmızı et, tavuk veya balıkla yapılan sade makarna tam bir ana yemek olur. Makarnaya çeşitli sebzeler de eklenebilir. Özellikle domates sosu sade makarnayla mükemmel uyum sağlar.

Şıhıl mahşi yanına ne gider?

Pişen kabakları fırından çıkarıp yoğurtla servis ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort