İçeriğe geç

Hakir Demek Ne

Hakir görmek ne anlama gelir?

Hor görmek. MADDENİN AÇIKLAMASI: aldırmamak, önemsememek, aşağılamak, hor görmek.

Hakir zaman ne demek?

Aşağılık veya değersiz görülme durumuna aşağılanma denir.

Hakirlik nedir?

Değerlendirme: َرَتَق “toz, kara duman” (İbn Manzûr, a.g.e., c. VII, s. 239) anlamına gelirken, ةَّلِذ “aşağılık, hor görme, küçümseme, güçsüzlük” ve “yüzün toz ve aşağılanmayla örtülmemiş olması” anlamına gelir. “Mutlu ve şerefli olma”ya bir göndermedir (Ebu’l’Azm, a.g.e., c. I, s. 1602).

Hır ne demek argo?

Hır kelimesi kavga ve tartışma anlamına gelir. Bu kelime “yaygara koparmak” ifadesinde ve “hırgür” kelimesinde de kullanılır. Öfkelenmek, birini rahatsız etmek; hghgur gürültü anlamına gelir. Sesleri taklit ederek oluşturulan bu kelime uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Hakir ne demek?

Arapça kökeni “hâkir” (حاقِر) kelimesinden gelir. Anlamı: “İğrenç”, “aşağı” veya “değersiz” anlamına gelir. Bu kelime, bir şeyin veya birinin düşük statüde, önemsiz veya değersiz olduğunu ifade etmek için kullanılır.

Hor görmek ne anlama gelir?

Hor görmek; Başkalarını küçümsemek, onlara aldırış etmemek, değersiz görmek, küçümsemek, aşağılamak, saygısızlık etmek ve kendini başkalarından üstün görmek anlamına gelir.

Hakir nasıl okunur?

Hakir kelimesi nasıl telaffuz edilir? “Fakir” gibi okunur/söylenir.

Tahkir nedir?

Hakaret kelimesi hakaret etmek, hor görmek, küçümsemek, aşağılamak, onurunu kırmak, kendi onurunu çiğnemek anlamına gelir16.

Partal nedir?

1. Sık kullanımdan yıpranmış, eskimiş (kumaş, ayakkabı, mobilya vb.): Üzeri yırtık halılarla kaplı kanepe (Sait Fâik).

Zelil etsin ne demek?

Aşağılanmak, hor görülmek ve aşağılanmak demektir.

Mutebere ne demek?

Muteber kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Muteber” kelimesi Arapçada “geçerli, kabul görmüş, saygı duyulan” anlamına gelir. Muteber Türkçede bir şeyin kabul görmüş, saygı duyulan veya güvenilir olduğu anlamına gelir.

İhtiras ne demek örnek?

TDK aşırı ve güçlü bir arzu veya tutku anlamına gelir. Tutkunun örnek açıklaması: Tutkulu bir insan olmak için, kişinin kendi içinde bir tutku yolculuğunda olması gerekir.

Hırsın ne demek?

Arapça ḥrṣ kökünden gelen ve “şiddetli ve bencil arzu, istek” anlamına gelen ḥirṣ حرص kelimesinden türemiştir.

Hır gür olmak ne demek?

I. (ses taklidi k.) Kavga, gürültü, geçimsizlik: Onun tavır ve davranışlarından pek hoşlanmıyordum; Kavgamızı asla kaybetmezdik (Ahmed Vefik Paşa).

Hır hangi dilde?

HırvatçaResmi dilHırvatistan Bosna-Hersek Sırbistan (Voyvodina) Avrupa BirliğiTanınan azınlık diliKaradağ Avusturya (Burgenland) Macaristan (Baranya İlçesi) İtalya (Molise) Romanya (Carașova, Lupac)Dil kodlarıISO 639-1 Std. 12 satır daha

Rüyada hasmını görmek ne anlama gelir?

Bir düşmanın rüyasında görülmesi, düşmanlığın eksikliğini ve evde veya işte tehlikeden veya kavgalardan kaçınma ihtiyacını gösterir. Düşmanla ayrılmak her şeyde başarının bir işaretidir. Düşmanla yemek yemek aşkta başarı olarak yorumlanır ve düşmanla konuşmak bir tehlikeden kurtulmak olarak yorumlanır.

Rüyada hayır yaptığını görmek ne anlama gelir?

Rüyasında kendisini iyi bir iş yaparken gören bir kimsenin dileği ve arzusunun gerçekleşeceğine ve mal sahibi olacağına yorumlanır. Rüyasında kendisinden iyi bir iş yapması istendiğinde bunu yapmadığını gören kimse, ticaret veya el sanatları ile uğraşıyorsa zarara uğrayacağına işarettir. Rüyasında kendisini iyi bir iş yaparken gören kimse için iyi sayılır.

Rüyada Hasan görmek ne anlama gelir?

Hasan’ı görmek, güçlü ve takdir edici insanlardan, ayrıca birçok kadın ve çocuktan nezaket ve rahatlık elde ettiği anlamına gelir. Rüyasında Hz. Hasan’ın iltifatını almak, zenginlik ve bereket, saygı ve taziye, ayrıca fakir ve yetimlere özen göstermek anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort