İçeriğe geç

Argoda Iskalamak Ne Demek

Birini ıskalamak ne demek?

Dikkat etmemek, odaklanmamak, atlamak, kaçırmak: Bazen saatlerce çalışırız ve aslında yaşamak için çalıştığımızı unuturuz, ama işte kendimizi kaçırırız (With You dergisi).

Hayatı ıskalamak ne demek sözlük anlamı?

Kelimenin gerçek anlamıyla kaçırmak, hedefi kaçırmaktır. Hayatı kaçırmak, hayatın anlamını unutarak hayatını boşa harcamaktır. Hayatı kaçırmak, bu dünyanın geçici olduğunu fark edememek ve gerçek hayatın ahiret olduğunu unutmaktır…

Argoda çökmek ne demek?

Mucahit Biri ten

Argoda abla ne demek?

(Argo) Genelev veya kerhane işleten kadın, hamsi, mama, mamaroza.

Mısmıllamak ne demek?

Fısıldamak: Birini sözle veya vurarak cezalandırmak.

Birini ikaz etmek ne demek?

birini bir şey hakkında uyarmak.

Alaycı insan ne demek?

Alaycılık, bazen hem incitmek hem de eğlendirmek için kullanılan alaycı, genellikle ironik veya hicivsel bir sözdür. Sıfat: alaycı. Alaycılıkta yetenekli olan kişiye alaycı denir. Retorikte, alaycılık ve acı alaycılık olarak da bilinir. 15 Şubat 2019 Alaycılık, bazen hem incitmek hem de eğlendirmek için kullanılan alaycı, genellikle ironik veya hicivsel bir sözdür. Sıfat: alaycı. Alaycılıkta yetenekli olan kişiye alaycı denir. Retorikte, alaycılık ve acı alaycılık olarak da bilinir.

Aylaklik etmek ne demek?

ѻ Tembel olmak: çalışmamak, tembellik etmek.

Iskarta etmek ne demek?

ѻ Atmak: Yararsız olduğundan bir kenara atmak.

Argoda uçlanmak ne demek?

geçişli f. (Keyif çatmak ne demek?

Mutlu olun, keyifli ve eğlenceli vakit geçirin.

İnerek kaplamak ne demek?

“Çöküş” kelimesi “alçalarak örtmek” anlamına gelirken, “altüst oluş” kelimesi “çevrelemek, etrafında olmak, kuşatmak” anlamlarına gelir; “yayılıp etkilenmek, örtmek” gibi anlamlarıyla sisi andırır. Bu durumda “sessizlik sistir” sözünün de dahil olduğu söylenebilir.

Varoş ne demek argo?

Kelime anlamı olarak varoş demektir. Türkiye’deki güncel anlamıyla gecekondular, 1950’lerden itibaren iç göç sonucu büyük şehirlerde ortaya çıkan gecekondu mahallelerini, bu gecekondu mahallelerinin daha sonra dönüştüğü gecekondu mahallelerini ve son olarak da plansız kentleşmenin sıkıntısını çeken semtleri ifade eder.

Argoda yavru ne demek?

(Argo) Güzel, çekici genç kız.

Argoda tırnaksız ne demek?

Örneğin, “badem şekeri”: kurşun; “armond”: kurnaz; “bitli”: parasız; “uyuz olmak”: şüpheci olmak; “tırnaksız”: fallus dahil, zayıf ve korkak; “beyaz”: eroin; “mandagözü”: eski 25 sentlik nikel para; “ustura”: keskin içki; “tahtalı köy”: mezarlık; “tozunu almak”: vurmak; “dumancı”: az paraya çok şey…

Islağın sözlük anlamı nedir?

Islak, Türkçe kökenli bir sıfattır. TDK sözlüğündeki açıklamaya göre “suya batırılmış, sulanmış ve suyla ıslatılmış” anlamına gelir.

Iskarta ne demek Türk Dil Kurumu?

İdeolojinin anlamı, kullanılmadığı için bir kenara atılmak ve değersiz sayılmaktır. Bir varlığın işe yaramaz hale geldiğini ve değerini kaybettiğini ifade etmek için “elden çıkarılmak” terimini kullanmak da mümkündür.

Cezbe diyorum sözlük anlamı nedir?

Cezbe, Arapça kökenli bir kelime olup, herhangi bir duygu veya inancın etkisiyle duyulan aşırı coşku ve coşkunluk anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort