İçeriğe geç

Baldıran Çorbası Nasıl Yapılır

Ot çorbası nasıl yapılır?

Patates küplerini bir tencerede bir bardak suda haşlayın. Patatesler yumuşadığında otları ekleyin. 2 dakika sonra ıspanak ve tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekledikten sonra kaselere dökün ve yoğurt veya krema ile sıcak servis edin.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Aşotu çorbası nedir?

Aşot, Erzurum’un ünlü bir otudur. Bu ot hem kurutulmuş hem de turşu olarak mevcuttur. Yaprakları maydanoza benzer. Bu, buğday, yoğurt ve kızarmış soğanla yapılan lezzetli bir çorbadır. Çorba bulamazsanız, maydanoz, nane, ıspanak ve hatta semizotu ile de yapabilirsiniz.

Püşürük çorbası nedir?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Miyane çorbası nasıl yapılır?

Miyane çorbası – 1 adet Eskişehir tereyağında

Macar çorbası nedir?

Gulaş (Macarca: gulyás) Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle sığır eti, soğan, kırmızı biber ve kırmızı biberden yapılır. Gulaşın kökeni 9. yüzyılda Macar çobanlar tarafından yenen haşlanmış bir yemektir. Yemeğin adı Macarcada “sığırları güden kişi, çoban” anlamına gelir.

Evelik çorbası nedir?

Evelik çorbası, Ardahan bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen taze ve kurutulmuş “Evelik otu”ndan yapılan bir çorbadır. Bu çorba karakteristik lezzetini Ardahan sarı yağı, kavilca bulguru ve kaz suyundan alır.

Isırgan çorbası nedir?

Isırgan otu çorbası nasıl hazırlanır: Ezilmiş sarımsağı bir tencerede yağla kavurun. Kırmızı biber ve püre haline getirilmiş ısırgan otlarını ekleyin ve iyice kavurun. Sonra bir bardak sıcak su ve iki yemek kaşığı mısır unu ekleyin ve pişirin.

Soğan çorbası nedir?

Fransız Soğan Çorbası Nedir? Fransız soğan çorbası, karamelize soğanların et suyuyla yavaşça karıştırılıp fırınlanması ve kızarmış baget dilimleri ve Gruyère peyniri ile servis edilmesiyle yapılan bir tariftir.

Keledoş çorbası nedir?

Doğu Anadolu mutfağıyla özdeşleşen Kelecoş yemeği, Iğdır, Van, Elazığ ve Sivas yörelerinde yaygın olarak tüketilir. Nohut, fasulye, yeşil mercimek ve buğday kullanılarak hazırlanan Kelecoş yemeğinin yapımında kuzu eti de kullanılır. Özellikle kış aylarında çok sevilen Kelecoş, acı biber yağıyla servis edilir.

Virik çorbası nasıl yapılır?

Soğanları doğrayıp tencereye alın, tereyağını ekleyip kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu gidince 2 litre su ekleyin. Haşlanmış mercimek, bulgur, kızarmış et ve baharatları ekleyip 15-20 dakika pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve çorbanızı servis kaselerine dökün.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Detoks çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri mutfak robotunda doğrayın. Doğranmış sebzeleri, zeytinyağını ve zerdeçalı bir tencereye koyup üzerine bulgur veya kinoa ekleyin.

Tere çorbası nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve küpler halinde doğrayın. Patatesleri ve soğanları zeytinyağında 5 dakika kızartın. Tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve kaynatın. Patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.

Sıcak ot nasıl yapılır?

5 yemek kaşığı zeytinyağında 1 soğanı kavuruyoruz, sıkılmış pazı ve deniz fasulyesini ekliyoruz, her şeyi 1-2 dakika çeviriyoruz ve tuz ve karabiber ekliyoruz. Süzme yoğurdu ve 1 diş sarımsağı karıştırıp servis tabağımıza koyuyoruz. Kavrulmuş otlarımızı da alıp üzerine kırmızı biber gevreği ve yağ serpip servis ediyoruz.

Tatar çorbası nedir?

Tatar çorbası kıymadan mantı gibi hazırlanır ve üçgen şeklindedir. Tatar mantısı ve haşlanmış nohutlar kaynar suya eklenir. Mantı pişene kadar pişirilir. Isıtılmış yağ ve kuru nane eklenir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ptt Yardımı Nasıl Başvurabilirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort