Çalıştığıma dair belge nasıl alınır?
İşten çıkarılan kişi işverene başvurarak hangi işi yaptığını ve ne kadar süredir orada çalıştığını gösteren belgeleri isteyebilir. Bu belge işveren tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır. Yasa çerçevesinde çalışandan istenen bu belgedeki bilgiler doğru olmalıdır.
Nerede çalıştığımı gösteren belge?
Çalışma belgenizi çalıştığınız şirketten veya e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal sigorta kayıt belgesi talebi”ne tıklayın.
E-devletten çalışma belgesi alınır mı?
Başvuru, işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-devlet kapısı (www..tr veya online) üzerinden yapılır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
Çalışabilir belgesi nedir?
İşverenlerin İş Kanunu uyarınca yapması gereken şeylerden biri de, bir çalışan iş ilişkisini bıraktığında şunları yapmasıdır: çalışanın ne iş yaptığını ve ne kadar süre çalıştığını gösteren bir belge sunmak. Bu belgeye istihdam belgesi denir.
E-devletten çalışmadığını gösteren belge nasıl alınır?
E-devlet üzerinden 4A performans belgenizi sorgulamak için SGK birimine e-devlet üzerinden giriş yapıp 4A performans belgenizi seçip çıktısını alabilirsiniz.
Çalışma belgesi kaç günde çıkar?
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve uluslararası çalışma politikası tarafından belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Bilgi ve belgelerin eksiksiz olması koşuluyla, usulüne uygun şekilde tamamlanmış başvurular otuz gün içinde değerlendirilir.
Çalışma belgesi neden alınır?
İşe alım belgesi, çalışanın işten ayrılırken işverenden talep edebileceği iş tanımı, süresi ve niteliği gibi bilgileri içeren bir belgedir. İşten ayrılan herhangi bir kişi işverenden bir işe alım belgesi talep edebilir ve işveren bu belgeyi sağlamakla yükümlüdür.
Nerelerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
SGK talebi e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK performans belgesi belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belgede ayrıca ilk sigortalı işe girişiniz ve işten ayrılma tarihiniz, sigortalı olduğunuz süre boyunca çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.
E-devletten gelir belgesi nasıl alınır?
Gelir durumu belgesi e-devlet üzerinden kolaylıkla talep edilebilir. Bunun için; e-devlete giriş yaptıktan sonra ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ ekranında ‘Kurumlar’ bölümüne giriş yapıp üst tarafta bulunan ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ kutucuğuna tıklayarak gelir durumunuzu ayrıntılı olarak açıklayan belgeyi alabilirsiniz.
E-devletten hizmet belgesi nasıl alınır?
1- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “SGK Sicil ve Hizmet Listesi/İşyeri Ünvan Listesi” yazın. 2- Açılan pencerede “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayın. 3- Oluşturulan belge yazdırılacaktır. Ortaya çıkan belgenin tamamının yazdırılması gerekmektedir.
SGK’dan çalışmıyor belgesi nasıl alınır?
SGK Fayda Başvuru Belgesi, il ve ilçelerdeki sosyal güvenlik birimlerine şahsen başvuru yapılarak veya e-Devlet Kapısı internet sitesi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) girilerek alınabiliyor.
Hizmet belgesinde neler yazar?
SSI Hizmet Raporunda hangi bilgiler yer alır? İlk sigortalı çalışma tarihleri. Sigortalı dönemde çalışılan gün sayısı. Çalışma yeri.
Çalışabilir kağıdı nereden alınır?
Söz konusu vize belgesi www..tr-employer/employer visa card and work incapacity document entry () adresinden alınabildiği için istenilen tüm veriler ve bilgiler otomatik olarak görüntülenmektedir. Ekli dosyada görebilirsiniz.
Çalışma ve gelir belgesi nedir?
Gelir belgesi, bir bireyin aylık gelirini gösteren bir belgedir. Çalışanların bir işveren için çalışırken aldıkları gelir belgesine maaş bordrosu denir. Gelir belgesi; bireyin işinden kazandığı gelire ek olarak kira ve mevduat faizi geliri gibi bireyin kazandığı tüm gelir ve kaynakları gösterir.
Hizmet belgesi neden alınır?
Bu, işverenin sigortalı personeline bir ay süreyle verdiği bir belgedir. APHB’nin amacı, personelin sigorta durumunu, sigorta kapsamlarını ve SSI sigortası çerçevesinde iş ve günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunları kapsamak ve izlemektir.
Çalıştığı kurumdan görev belgesi nasıl alınır?
Giriş yaptıktan sonra, e-devlet geçidinin arama çubuğuna “Dönem Belgesi” veya “İşyeri Görev Belgesi” gibi bir kelime veya ifade girin. Arama sonuçlarında, “İşyeri Görev Belgesi” hizmetini seçin ve tıklayın. Açılan sayfada, çalışma belgesi talebinde bulunmak için gerekli bilgileri doğru bir şekilde girin.
E-devletten gelir belgesi nasıl alınır?
Gelir durumu belgesi e-devlet üzerinden kolaylıkla talep edilebilir. Bunun için; e-devlete giriş yaptıktan sonra ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ ekranında ‘Kurumlar’ bölümüne giriş yapıp üst tarafta bulunan ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ kutucuğuna tıklayarak gelir durumunuzu ayrıntılı olarak açıklayan belgeyi alabilirsiniz.
E-devletten çalıştığım yeri nasıl öğrenilir?
SGK işyeri kayıt numarası sorgulama işlemi e-devlet uygulamasındaki “Sosyal Sigorta Kurumu/E-SGK” şifre bölümünden yapılmaktadır. İşlemi tamamladıktan sonra adınıza kayıtlı tüm plakaları görüntüleyebilirsiniz. SGK sorgulama e-devlet menüsündeki işyeri kodu öğrenme sayfasına giderek işyeri kodunuzu öğrenebilirsiniz.
Hizmet belgesi nereden alınır?
Hizmet dokümantasyonu e-devlet platformu veya e-devlet uygulaması üzerinden talep edilebilir. E-devlet platformunun ve dijital uygulamanın tanıtılmasıyla, neredeyse tüm SSI hizmet kategorileri için çevrimiçi işlemler mümkün hale geldi.